Jan Hurka

Je to ještě možné…? Šetřit?

12. 04. 2017 8:00:27
Ve vládě samej to lidumil, lid šetřit, už nemá kde, ale...miliarda mě, miliarda miliard tobě... Zdražení všeho skrytě a tempem, který od Sametové nemá obdoby... Přišel vám výpis z vodáren, plynáren a rozvodných závodů?

Také vás křísili po zhlédnutí astronomických cifer nedoplatku? A že jste investovali rodinné úspory do šetření a nových technologií, abyste se mohli kochat tučnou přeplatkovou sumou a hřejivým pocitem na prsou, jak jste šetřením přispěli i vy k ochraně přírody?
Vy, kteří místo žárovek chytáte světlušky, abyste ve sklenici od okurek si dopřáli trochu té večerní světelné šou a nepozabíjeli se při pohybu bytem...?
Klepete se u toho strachy, kdy vás zkontroluje a napálkuje Liga Hmyzích regulátorů vyzářené prostorové energie?
Vy, kteří se za poslední roky stali specialisty na všechny vele(ne)úsporné spotřebiče do domácnosti a s bičem v ruce střežíte koupelnu i s hajzlem, jestli někdo z domácnosti se podloudně neumývá více, jak jednou týdně a splachuje poctivě deštivou vodou, povinně, chytajíc ji v dešti venku na chodníku?
Sporák a pračka...proboha... jídlo syrové je přeci tak zdravé a prát více, než jednou měsíčně? ...taková zhýralost!!!
Vy, kteří jste si koupili za 5 let již třetí kotel, protože ty dva předešlé, než jste je stačili nainstalovat, ztratili atestaci, kterou sice výrobce měl a má, ale jakýsi IDIOTKONTROLNÍ jí nezná, takže vám revizi nepotvrdí a naopak, vás bleskově udá, coby zločince ALA BABINSKEJ...pověste mě výš, ať...


Vy, kteří dle rady našeho největšího génia Járy Cimrmana škrtíte ventil ústředního topení a dechem na teploměr oblbujete osazenstvo bytovky, že teplota je snesitelná, abyste omluvili své počínání ze strachu, že váš výdělek a úspory při vyúčtování nebudou stačit pro nová nařízení 80 procentní kolektivní spotřeby, ani na zlomek úhrady nedoplatku...
Jste to vy...vy, kdo čím dál častěji smrtelně unaveni po 2-3 práci načerno si vzpomínáte, že jste to
Vy, kteří máte to štěstí, že si pamatujete, jak voda byla pro obyčejný lidi za haléře, stejně tak elektrická energie a stejně tak i plyn atd. Dávali hodně lidem slušnou práci. Byla velmi levná, protože její cena neměla přívěsek miliardových nákladů zasraně šikovných státem posvěcených zlodějů, nejlépe se státně podepsanou nevypověditelnou smlouvou.
Těžko mi někdo vysvětlí nařízení korupčníků Magistrátu o zdražení vody v rozporu s povinnou ochranou veřejného zájmu, kdy zamítnuli provozovateli jeho návrh, aby navýšení nákladů bylo pokryto z vlastních zdrojů.
Těžko mi někdo vysvětlí, proč cena spotřebovaných médií v odběrech spotřebitele je nižší než různé neurčité příplatky a poplatky nákladů, které se k odběru připočítávají. A to i ve sto procentech!

A proč se tak děje při údajném poklesu cen energií? V ekonomice ve škole nám vtloukali, že tím se vše zlevní. Pravda, zde vládnou jiné zákony a jiné než lidské bytosti...takže, vše zdraží... škoda se vzdělávat. Koneckonců valná většina občanů už na vzdělání sebe a dětí nemá peníze.A bude hůře...
...vysvětlí mi někdo, proč se lidí nikdo nezastane, proč Lidumilové se nemusí lidí bát?...smysl to nemá, je to záměr, zdá se mi...nebezpečný hazard s chudobou.

...býval to mocný vladař, král,
zbyl mu však jen nuzný šat,hrad z písku,
lid mu království rozdupal,
na kudlu teď učí se hrát...
nepoučen kouká, kde by za pět prstů, co písknul...

Autor: Jan Hurka | karma: 31.57 | přečteno: 904 ×
Poslední články autora