Pane jo...váhám, zda sním, nebo co?...
Taková drzost se opravdu jen tak nevidí.
(Ne)zralá zelenina a ovoce dražší, jak zlato na Klondajku. Dražší než kilovka masné svaloviny, nadívané chemickými preparáty. Nicméně, od pohledu maso. Tuky a lůj, bože i ony od začátku tohoto roku stojí více než hovězí a ani děd vševěd netuší, proč. Na studium složení v předraženém a závratně klesajícím obsahu masa v (ne)masných uzeninách, je třeba vysokých chemických škol a se zdravou stravou to má něco společného asi tak, jako pohádka o Sněhurce, kde Ježibaba přesvědčovala Sněhurku o prospěšnosti jablka s tím, že není určitě otrávené, přec mající modrou barvu (GA Ivan Mládek- GA – geniální autor)...sakra, kráva Milka ...no nic, to je zase jiná pohádka o Alpské čokoládě vyráběné 100 procentně v Polsku a gramáží obsahu vypařující se k nule, ale...cenou raketově vzlétající, jako ostatní cukrovinky, již ne s horskou přirážkou, ale ...s Kosmickou!!! Začal přeci Kosmický věk. Samozřejmě nesmí chybět evergreen tohoto roku, nižší gramáž a závratná cena, toť zdravotní příspěvek výrobců na poli hubnutí. Peněženek i kupujících. Oni kupující si to tak přejí, no ne? Lol...spotřebitel je trol eee...vol :)
Vaječné (ne)Těstoviny bez vajíček. Cukry (ne)cukry. Ale s cenou směle hore, dol ni krok...
Joj, plesnivé pečivo již druhý den? Omyl! Prevence proti nemocem. Penicilín!
Máte pocit, že jídlo a potraviny mají příchuť plastu? LOL...
Zatleskejte si. Máte vytříbený jazýček. Opravdu žereme chemii a tedy plasty. A že ve zvěčujících se obalech je stále méně a méně produktů? Blázni! Víte, že obal má více energeticky použitelných KJoulů, než obsah?...tak se neupejpejte a s chutí ...znáte to... dobré prase všechno spase, že?
My to vyžadujeme a chceme. Dle zahraničních výrobců. Nechceme žit zdravě. Život bez rakoviny, je přeci nuda. A dobrodružství je třeba si řádně zaplatit.
A to, že kolem nás je draho? Kdeže, stále levněji, vzhledem k jejich příjmu a našemu zdražování...ale platíme jim to draze my! Nám šmelinu za draho a jim kvalitu za levno.
A snad jen perličku na konec. Položili jste si jistě otázku, kam, nebo, co čeká ty tuny a tuny neprodaných předražených potravin? Já si ji položil také a...?
Až 2/3 se vyhodí. A správně se ptáte. Výdělek je kde?
Vy hloupoučké stádo v té 1/3, která musí zaplatit ty 2/3, které se vyhodí, a to i s marží. Proto jsou u nás potraviny, tak drahé. A čím jsou dražší, méně se prodá. Prodá-li se méně, musí se na zbytek připlatit... A slevy, jsouli nějaké vždy musí dle manažerů být v minimální výši 40 procent marže...pssssst, o tom se na veřejnost nesmí dostat ani...
....a to jsem vám ještě nepopsal, jak staré potraviny, zázračně v čerstvé saláty a pochutiny na gril atd. kouzlem se v delikatesu promění.
... takže vážení...Přeji dobrou chuť za všechny Zlepšovatele, chemické laboratoře a fabriky.
Vždyť dělají to pro nás...
Za ty, co ještě pamatují Totáč, a tedy i nejtvrdší normy na světě, za vás věnuji tichou vzpomínku...
Hovězímu ve vlastní šťávě...Zbojnické klobáse...Chalupářskému guláši...Leču s klobásou...Sekané... ...Ruskému vejci...medu...drůbežímu salámu...ovoci a zelenině...
...a slzu na víčku věnuji časům, kdy zdravé jídlo nebyl jen prázdný pojem, bylo pro lidi a ne pro...
škoda slov.