Opravdu budeme za draho, žrát prázdné obaly od potravin?

V drahé režii stát a na porážce vůl, čili ovčan… Tv spustilo na objednávku vlády masáž, jako z doby studené války, o úžasně levných potravinách a radostných životních zítřkům oproti okolním státům

Pane jo…váhám, zda sním, nebo co?…

Taková drzost se opravdu jen tak nevidí.

(Ne)zralá zelenina a ovoce dražší, jak zlato na Klondajku. Dražší než kilovka masné svaloviny, nadívané chemickými preparáty. Nicméně, od pohledu maso. Tuky a lůj, bože i ony od začátku tohoto roku stojí více než hovězí a ani děd vševěd netuší, proč. Na studium složení v předraženém a závratně klesajícím obsahu masa v (ne)masných uzeninách, je třeba vysokých chemických škol a se zdravou stravou to má něco společného asi tak, jako pohádka o Sněhurce, kde Ježibaba přesvědčovala Sněhurku o prospěšnosti jablka s tím, že není určitě otrávené, přec mající modrou barvu (GA Ivan Mládek- GA – geniální autor)…sakra, kráva Milka …no nic, to je zase jiná pohádka o Alpské čokoládě vyráběné 100 procentně v Polsku a gramáží obsahu vypařující se k nule, ale…cenou raketově vzlétající, jako ostatní cukrovinky, již ne s horskou přirážkou, ale …s Kosmickou!!!  Začal přeci Kosmický věk. Samozřejmě nesmí chybět evergreen tohoto roku, nižší gramáž a závratná cena, toť zdravotní příspěvek výrobců na poli hubnutí. Peněženek i kupujících. Oni kupující si to tak přejí, no ne? Lol…spotřebitel je trol eee…vol :)

Vaječné (ne)Těstoviny bez vajíček. Cukry (ne)cukry. Ale s cenou směle hore, dol ni krok…

Joj, plesnivé pečivo již druhý den? Omyl! Prevence proti nemocem. Penicilín!

Máte pocit, že jídlo a potraviny mají příchuť plastu? LOL...

Zatleskejte si. Máte vytříbený jazýček. Opravdu žereme chemii a tedy plasty. A že ve zvěčujících se obalech je stále méně a méně produktů? Blázni! Víte, že obal má více energeticky použitelných KJoulů, než obsah?...tak se neupejpejte a s chutí …znáte to… dobré prase všechno spase, že?

My to vyžadujeme a chceme. Dle zahraničních výrobců. Nechceme žit zdravě. Život bez rakoviny, je přeci nuda. A dobrodružství je třeba si řádně zaplatit.

A to, že kolem nás je draho? Kdeže, stále levněji, vzhledem k jejich příjmu a našemu zdražování…ale platíme jim to draze my! Nám šmelinu za draho a jim kvalitu za levno.

A snad jen perličku na konec. Položili jste si jistě otázku, kam, nebo, co čeká ty tuny a tuny neprodaných předražených potravin? Já si ji položil také a…?

Až 2/3 se vyhodí. A správně se ptáte. Výdělek je kde?

Vy hloupoučké stádo v té 1/3, která musí zaplatit ty 2/3, které se vyhodí, a to i s marží. Proto jsou u nás potraviny, tak drahé. A čím jsou dražší, méně se prodá. Prodá-li se méně, musí se na zbytek připlatit… A slevy, jsouli nějaké vždy musí dle manažerů být v minimální výši 40 procent marže…pssssst, o tom se na veřejnost nesmí dostat ani…

….a to jsem vám ještě nepopsal, jak staré potraviny, zázračně v čerstvé saláty a pochutiny na gril atd. kouzlem se v delikatesu promění.

… takže vážení…Přeji dobrou chuť za všechny Zlepšovatele, chemické laboratoře a fabriky.

Vždyť dělají to pro nás…

Za ty, co ještě pamatují Totáč, a tedy i nejtvrdší normy na světě, za vás věnuji tichou vzpomínku…

Hovězímu ve vlastní šťávě…Zbojnické klobáse…Chalupářskému guláši…Leču s klobásou…Sekané… …Ruskému vejci…medu…drůbežímu salámu…ovoci a zelenině…

…a slzu na víčku věnuji časům, kdy zdravé jídlo nebyl jen prázdný pojem, bylo pro lidi a ne pro…

škoda slov.

Autor: Jan Hurka | úterý 18.4.2017 7:58 | karma článku: 35,43 | přečteno: 1103x
  • Další články autora

Jan Hurka

Dinosaurům, chutná Fiala…

8.12.2023 v 5:41 | Karma: 18,96

Jan Hurka

Opravdu to opravdu dokázal(i)…

3.11.2023 v 5:45 | Karma: 16,21

Jan Hurka

Zázrak v přímém přenosu…

13.1.2023 v 3:39 | Karma: 11,50

Jan Hurka

A na kříži Středula…

9.1.2023 v 5:16 | Karma: 18,19

Jan Hurka

Kostková má, jakéhosi Covida…

26.10.2021 v 7:11 | Karma: 29,78

Jan Hurka

Máme takového divného, ministra…

3.3.2021 v 5:07 | Karma: 31,91

Jan Hurka

Dnes je ten slavný den…

1.3.2021 v 4:56 | Karma: 20,69

Jan Hurka

Havlíček a jeho proměny…

30.11.2020 v 4:19 | Karma: 18,90

Jan Hurka

Zase naši kocourkovští a jejich

30.10.2020 v 4:19 | Karma: 16,80
  • Počet článků 241
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1094x
Ač Krušnohorec odkojen vodou Teplou z Ohře osudem Moravan, žijící (převážně) v Praze. Optimista obklopený báječnými  lidmi. Abstinent, nekuřák, speleolog, příroda, technika, EU soudní dopisovatel,EU spol.na ochranu práv občanů, podnikatel