Ano, pane Premiére…

25. 04. 2017 8:00:52
Ano i my čekáme, až se nás zastanete. Není to jen Albert, horníci a autobusáci, kdo nízké platy má... Vy se divíte?... Nevíte, nevěříte? Nebo víte a doufáte, že ...kostlivec ve skříni ještě nezachrastí...

Vážený politiku, věřte! Zachrastí!

A vy ostatní. Dbejte svých závazků nejen před volbami a místo planých slibů a keců dejte si do zákona, alespoň jeden den v týdnu trávit mezi námi občany. Ovšem ne programově, vyumělkovaní a naaranžovaní. Vždy potom vypadáte, jak z parody studio seriálu.

https://www.youtube.com/watch?v=uja-wzpm7Y0&list=PLJTu56Q3kLH3V7sZp9x8AbrcaWac5W181&index=9

Lidi už vás znají a oblbnout otrlé Čechy už snad více nelze.

Dnes média zveřejnila, že každý třetí Čech nemá dostatečný finanční polštář pro pokrytí nenadálého výpadku byť minimální částky příjmu. Tvrdíte pořád dokola, jací jste ekonomové, právníci, všeználkové a fundovaní trpaslíci, tak vás muselo nehezky mrazit v zádech. Hlavně proto, že se dnes a jistě i v budoucnu provalilo, že jen šíříte líbivé lži. Možná i tomu sami pevně věříte. Snům o nadprůměrných výdělcích a růstu životní úrovně. Těžko obhajovat fikci a holou skutečnost danou nepopíratelnými čísly. Tedy čtvrtinovým nárůstem občanů za rok pod hranici chudoby. Milión lidí. to je děsivé číslo. Opět rodiny bez základních potřeb. Děti bez obědů, jízdného, sociálně vyloučení. Zadlužení. Každý šestý Čech byl nespravedlivě souzen. Opět čtvrtinový nárůst exekucí...

Parádní ekonomické výsledky. A co teprve následky...

Nějak jsem se zakecal, takže zpět k vašim povinnostem. Za Albert jste již loboval, za dopraváky a horníky také. Hmm má otázka k vám zní.

Kdo bude další?

Tesco, Kaufland, Lidl, nebo nedej bože, žeby, ale ne, to byste se neodvážili, COOP (ten ne, to by nebyl sponzoring voleb od jisté osoby, hrající na tři strany současně, nicméně drobnost, opravdu zde všichni mají minimální plat mimo vedoucích, ty mají o tisíc korun více. A v rámci hygieny všichni zaměstnanci mají jen jednu skřínku dohromady a povinnost kupovat zbylé potraviny poměrnou částí, a taktéž krýt z vlastních financí inventury atd.) a další společnosti (jako BOSH, FRANKICHE, MANNFILTER sakra, netuším, jak správně se tyto názvy píší a další a další většinou cizí firmy) státem veřejně tajené?

O ně stát zájem neprojeví? Proč?

Protože tam nahání lidi z pracovního úřadu! Protože by se přišlo na to, že pracovní podmínky jsou v nich tak šílené, že v šílenostech je předběhnou jen zde vyplácené platy? Ty pohádkové, o kterých se krásně sní, mluví, ale mimo základní mzdu, je nikdo nikde nikdy a mimo asi i pohádkové manažerské bytosti neviděl.

Ale zase zde funguje pohádkový zákoník práce. Pro firmu musíte udělat cokoliv. Firma pro vás nikoliv. A stokrát podepsat. Nařídili firma, že přijdete nazí, věřte, přijdete. Nesmějte se! Opravdu firma rozhoduje i o vašem spodním prádle! Odečítají se vám i vteřiny na WC! V pokutách za tisíce. I to, jak se 14 hodin usmíváte. Jak často držíte pracovní nástroj. Nepřijdeli Ukrajinec do práce, nic se neděje, povolá se Čech byť, na pár hodin. I na hodinku dvě. Ze 70 km vzdáleného bydliště. Nepříjdeli, pohádkově letí. Bez křídel! A s paragrafem 53. Nikoliv onen Ukrajinec, ten má pohádkově klouzavou pracovní dobu a mzdu. A ochranu od státu. A pohádkově bez daní...

A co všechny zaměstnanci bezpečnostních agentur, kterých je u nás takový počet, že snad ve zbytku Evropy dohromady jich tolik ani nemají. Kryti a doplňováni státem (z ÚP a to, i přestože ví, že posílají lidi neplatícím potenciálním zaměstnavatelům a za to je ještě při odporu, či návratu vyškrtnou) žijí z bezmoci lidí mající handicap, nebo exekuce a vesele jim krátí mzdy (i pod minimální mzdu) a hodiny, vědomi si jejich bezvýchodné situace i toho, že stěžovat si chudáci nemohou.

Doživotní otroci pod dohledem a vytvářeny státem.

Servírky, číšníci, kuchaři mají mizerné mzdy odpálkovaní majiteli, že si mají vydělat na dýškách...

Ale mzdy se zvyšují!!!

Proboha, nelžete...statistický aparát má tolik nadbytečných úředníků, že pravdivé údaje, nikoliv statistické udělat jednou za čas je hračka.

...nebo vy ty údaje, kdo a kolik si nakradl a kdo živoří, máte, ale úmyslně, jen nezveřejníte pravdu?

Pane premiére, kdo rozbije okovy těchto novodobých, státem posvěcených nevolníků?

Myslíte, že i oni (n)emají nárok na klidný důstojný život?

Ptám se...máte na to se za ně postavit?

Nebo budete dál porušovat Ústavu a diskriminační zákon?

Prosazováním vyvolených...

Citace... úspěšnou rodinu, firmu, nebo stát netvoří peníze, ale úspěšní a spokojení lidé...

Autor: Jan Hurka | úterý 25.4.2017 8:00 | karma článku: 34.95 | přečteno: 1161x

Další články blogera

Jan Hurka

Co občan nesmí vědět…a co Fiala káže utajit…

O korespondenční volbě a jejích démonech tančících s kostlivci ve skříni. Vezmu to v úvaze velmi krátce. Naše vykutálená parta Klaunů, značně vynalézavě utajila mamutí problém.

22.1.2024 v 7:26 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 604 |

Jan Hurka

Dinosaurům, chutná Fiala…

Už ucítil zatuchlou vůni doby minulé i on...Brontosaurus dávných, Temných časů. Časů kdy zde (ne)vládlo nic... Časů ...

8.12.2023 v 5:41 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 446 |

Jan Hurka

Opravdu to opravdu dokázal(i)…

Stvořit CIRKUS..On ředitel Modrého Cirkusu (zkr.MRC...), během několika měsíců dokázal se svojí Klauní svitou v představení světového unikátního kusu, nemajícího v análech dějin obdoby, rozplakat národ svým smíchem nad sebe samým....

3.11.2023 v 5:45 | Karma článku: 15.78 | Přečteno: 272 |

Jan Hurka

Jediní Dezoláti a Dezinformátoři sedí ve vládě…

Nikoliv jako Straky, ale jako Supi jste se vrhli na tento národ zničit a rozkrást to, co ještě zbylo a fungovalo...Přitom stačí vládo NEKRÁST a peněz bude dost...

17.3.2023 v 7:08 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 490 |

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.12 | Přečteno: 589 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2063 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.80 | Přečteno: 292 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 210 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 276 | Diskuse
Počet článků 241 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1090

Ač Krušnohorec odkojen vodou Teplou z Ohře osudem Moravan, žijící (převážně) v Praze. Optimista obklopený báječnými  lidmi. Abstinent, nekuřák, speleolog, příroda, technika, EU soudní dopisovatel,EU spol.na ochranu práv občanů, podnikatel

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...